Hvorfor håndbok for migrasjon?

I håndbok for norsk migrasjon finner du små og store artikler, refleksjoner og bilder fra norsk innvandring til Texas og andre stater i USA – dessuten om andre etniske grupper, og om det samfunnet de kom til, og det de var med på å skape. Nettsiden skal utvikles til et felles prosjekt, en håndbok for norsk migrasjonshistorie. Ønsker du å bidra med artikler, se Skriv en artikkel! Nettsiden vil oppdateres regelmessig.

Utrolig mange er levende opptatt av migrasjon. Svært mange har også omfattende kunnskap om migrasjon og om konkrete migranter, enten de hører til i egen slekt, egen bygd eller er mer offentlige personer.

Migrasjonshistorisk forskning er svært arbeidskrevende, ikke minst fordi kildene om personer og temaer ofte er spredt på mange forskjellige steder. Det kreves også stor tålmodighet og nøyaktighet for å skille pålitelige kilder fra mer upålitelige kilder.

Alt har en begynnelse, også Håndbok for migrasjon. Redaktøren Gunnar Nerheim utga i oktober 2020 I hjertet av Texas. Den ukjente historien om Cleng Peerson blant immigranter i TexasFagbokforlaget i Bergen. Flere av artiklene i Håndboken presenterer smakebiter fra boken, eller de er hentet fra de mer enn 200 sidene som det aldri var plass til i boken.

Den første innskytelsen hos dagens barn og unge, studentene, for den saks skyld oss alle – er å søke på internett når det er noe vi ikke vet som vi kunne tenke oss å vite mer om. Skal Håndbok for migrasjon kunne bli et nyttig og viktig nettsted, er det viktig at mange lar seg friste til å skrive om personer eller migrasjonstemaer de har stor kunnskap om.

Del kunnskapen din! Skriv en artikkel!

Vi håper at mange får lyst til å bli forfatter av artikler. Lengden på artiklene bør være 1-2 sider.

Når artiklene legges ut, vil de stå oppført med navnet på forfatteren. Det forventes at kunnskapen som presenteres i artiklene, dokumenteres. For at kunnskapslageret på nettstedet skal vokse fra år til år, må mange bidra.

Alt arbeid i forbindelse med Håndbok for migrasjon er frivillig og ubetalt, også redaktørarbeidet.

Skroll til toppen