Why migration?

This page is currently being revised! We hope you will bear with us. Thank you for all comments and suggestions to Gunnar at Contact us!

“The concept of migration concerns movement in general. When we speak about human migration, we think about wandering, exploration and settling, groups or individuals crossing borders between countries and regions. Sometimes migration comes about because of poverty and repression, sometimes by the unknown possibilities at another place. It is our goal that the site will promote tolerance and respect for people on the move – be it the migrants of today, or of the centuries before us.”

Hvorfor migrasjon?

Utrolig mange er levende opptatt av migrasjon. Svært mange har også omfattende kunnskap om migrasjon og om konkrete migranter, enten de hører til i egen slekt, egen bygd eller er mer offentlige personer.

Her vil du finne små og store artikler, refleksjoner og bilder fra norsk innvandring til Texas, Montana og midtvesten, og andre stater i USA, og til prærieprovinsene i Canada, særlig Alberta og Saskatchewan. Dessuten skriver vi om andre etniske grupper, som gjorde tilsvarende reiser på samme tid. Vi fokuserer på det samfunnet de kom til, og det de alle var med på å skape.

Migrasjonshistorisk forskning er svært arbeidskrevende, ikke minst fordi kildene om personer og temaer ofte er spredt på mange forskjellige steder. Det kreves også stor tålmodighet og nøyaktighet for å skille pålitelige kilder fra mer upålitelige kilder.

Alt har en begynnelse, også denne nettsiden. Redaktøren Gunnar Nerheim utga i oktober 2020 I hjertet av Texas. Den ukjente historien om Cleng Peerson blant immigranter i TexasFagbokforlaget i Bergen. Flere av artiklene presenterer smakebiter fra boken, men mye er hentet fra de mer enn 200 sidene som det aldri var plass til i boken.

Ønsker du å bidra med artikler, se Skriv en artikkel! Nettsiden vil oppdateres regelmessig.

Den første innskytelsen hos dagens barn og unge, studentene, for den saks skyld oss alle – er å søke på internett når det er noe vi ikke vet som vi kunne tenke oss å vite mer om. Skal clengpeerson.no kunne bli et nyttig og viktig nettsted, er det viktig at mange lar seg friste til å skrive om personer eller migrasjonstemaer de har stor kunnskap om.

Del kunnskapen din! Skriv en artikkel!

Vi håper at mange får lyst til å bli forfatter av artikler. Lengden på artiklene bør være 1-2 sider.

Når artiklene legges ut, vil de stå oppført med navnet på forfatteren. Det forventes at kunnskapen som presenteres i artiklene, dokumenteres.

Alt arbeid i forbindelse med nettsiden er frivillig og ubetalt, også redaktørarbeidet.

Scroll to Top